Jika pasangan anda termasuk dalam kategori gemuk, janganlah anda rasa malu. Walaupun orang gemuk sering dipandang sebelah mata atas alasan tak cantik dan seksi macam orang kurus, mereka sebenarnya miliki banyak kelebihan.

Soal selidik yang dilakukan di Jerman mendapati lelaki gemuk atau miliki berat badan berlebihan termasuk dalam kategori lelaki yang lebih setia dalam percintaan berbanding lelaki kurus atau memiliki berat badan ideal.

Oleh itu, ubah persepsi anda sekarang terhadap pasangan yang gemuk kerana mereka dianggap awesome dan seksi. Jom baca apa yang untungnya memiliki suami gemuk.

1. BOLEH HANGATKAN BADAN (YANG BUJANG TU TUNGGU KAHWIN DULU YE)

Memang sesuai kalau dipraktikkan masa cuaca sejuk sebab suami boleh memeluk dan menghangatkan tubuh badan anda. Ini kerana lemak yang terkandung dalam tubuhnya membuatkan dia mampu bertahan dalam cuaca sejuk. Malah ketika suami memeluk anda, dia seolah-olah telah mengeluarkan energi positifnya ketika dia berada dekat dengan anda.

2. SENANG NAK JADI BODYGUARD

Tidak dinafikan saiz badan suami yang gemuk dan besar tentu sahaja membuatkan anda berasa selamat apabila berada di sampingnya. Malah fizikalnya itu membuatkan orang sekeliling gerun untuk mengganggu anda kerana suami bagaikan bodyguard yang akan melindung anda.

3. NAMPAK COMEL & CUTE

Suami yang gemuk sebenarnya nampak lebih comel dan cute sehingga membuatkan orang suka mendampinginya. Lepas ni isteri kena la sentiasa berkepit dengan suami sambil-sambil tu boleh la cubit pipi suami yang gebu ataupun menjadikan perut suami yang boroi sebagai sasaran untuk anda berdua bergurau senda. Dengan cara ini akan menyemarakkan lagi kasih sayang dalam rumah tangga anda berdua.

4. BOLEH TOLONG HABISKAN MAKANAN (ELOK LA TU, TAK MEMBAZIR)

Selalunya wanita tidak mampu menghabiskan makanannya apatah lagi bagi isteri yang sedang berdiet. Jika anda tidak habis makan, suamilah yang akan menjadi sasaran untuk dia menghabiskan makanan anda itu. Tidaklah membazir namanya.

5. TAK CEREWET PILIH MAKANAN (BOLEH LA ISTERI MASAK MACAM-MACAM)

Ini yang paling best. Suami yang gemuk tentu sahaja tidak cerewet dalam soal memilih makanan. Mudahlah untuk anda bereksperimen dengan pelbagai menu masakan di rumah kerana apa yang anda masak akan diterimanya. Kalau kebetulan anda sedang berdiet, suami sendiri akan menawarkan diri untuk membantu menghabiskan makanan anda. Sweet kan?

6. SEORANG YANG KELAKAR & ADA SENSE OF HUMOR

Orang gemuk sering disukai kerana mereka seorang yang peramah dan mempunyai sense of humor. Apabila mereka mula bersuara ada sahaja perkara lucu yang diluahkan. Mereka juga dikatakan memiliki hati yang besar maka tidak hairanlah kalau mereka melihat segala perkara dari sisi yang berbeza.

7. MENJADI KAWAN & PASANGAN YANG BAIK

Lelaki yang berbadan besar boleh menjadi seorang kawan dan dalam masa yang sama menjadi pasangan yang baik. Mereka juga sangat prihatin dan sering memanjakan pasangannya. Memang bertuahlah isteri yang mempunyai suami sebegini. Nampaknya setiap masa la anda akan dimanjakannya. Memang anda wanita beruntung!

8. TAK PERNAH MENGELUH JIKA BERAT ISTERI NAIK

Selalunya wanita akan panik jika tiba-tiba pipinya nampak tembam ataupun ada kenalan yang menegur badannya sudah berisi. Saat anda panik itu, suami anda tentu akan menenangkan anda dan mengatakan yang anda masih lagi cantik di matanya. Sebagaimana anda tidak pernah mengeluh tentang tubuh badan suami yang gemuk dan besar, begitu jugalah dia tidak pernah mengeluh atas perubahan pada berat badan anda itu.

9. JADI BANTAL PELUK PALING SELESA

Saiz fizikal suami yang besar tentu sahaja sesuai untuk anda jadikan bantal peluk. Bersyukurlah kerana anda mempunyai ‘bantal peluk’ yang paling istimewa, selesa dan menyamankan saat anda tidur. Pasti tidur anda setiap malam menjadi lebih hangat dan nyenyak. Lepas ni tak perlu la anda nak ada bantal peluk biasa lagi dah.

10. SEORANG YANG SIMPLE DAN HUMBLE

Biasanya suami yang gemuk merupakan seorang yang simple, merendah diri, tidak ego dan perasan bagus kerana mereka sedar dengan fizikalnya itu. Dengan sikapnya itu membuatkan dia mudah didekati kerana dia seorang yang penyayang.