Kadang-kadang kita lupa hak isteri juga harus dijaga. Belanja yang paling bagus adalah kepada isteri. Setiap sen yang kita belanjakan kepada isteri adalah sedekah. Semakin banyak kita bersedekah, semakin murah rezeki.

Perkongsian Jimmy Kifly bercerita mengenai pengalamannya ini boleh dijadikan rujukan buat semua.

“Mcm mne nk murah rezeki selain dri bersedekah”

.
Ko penah dgr x isteri tu pembawa rezeki?? Penah feel x?? Mmg la x penah kalau ko xkawin lg..kawin dulu bru ko taw ??
.
.
Bini aku ni kaki mkn,asal nmpk je benda baru semua nk beli nk cuba..padahal benda tu kdg2 x sedap mne pown..tpi sbb dah die tekak biawak..aku ikotkn..smpai kdg2 aku rase bini aku ni x reti nk bejimat ke..aku penah rase mcm nk je marah bini aku..sudah2 la tu nk mkn itu mkn ini..tpi aku x smpai hati…aku ikotkn jugak sbb aku jenis x boleh nk ckp “xboleh” sbb mmg jenis aku dri dulu,baik untuk family and kawan2,walaupun kdg2 bini aku tnye dulu boleh x,aku tetap ckp boleh walau pun hati mcm rela x rela..haha
.
.
Aku penah dalam dompet ad Rm50 je..sales tgh down,duit pown ckup2 nk restock brg,time tu jugak la bini aku ajak nk mkn dekat kdai mamat thailand nk mkn siakap..aku dah menung dah..dalam dompet ad Rm50 je..tpi aku x smpai hati nk ckp xboleh,aku ikotkn..habis burn Rm48 hengget mkn..tpi lepas je hbis mkn tu..ko taw ape jdi??? Whatsapp aku bedesup2 msuk send detail payment,Alhamdulillah boleh senang hati dah..time tu aku xprasan lagi..
.
.
Penah 1hari..whatsapp msuk bsepah2,aku da closing habis baik da..tpi mcm biasa,lepas je bg harga..semua krik krik…menung kejap aku,sehari xde sale padahal whatsapp msuk besepah2,then mlm tu bini aku ckp ngidam nk mkn dekat TAPAK la..tmpt foodtruck bnyk2 tu,aku time tu dekat shah alam,aku dgn mood yg tgh down ni..ikotkn jugak la..asalkn bini aku sronok x tarik muka..dalam otw nk kesana magic jdi lagi, whatsapp cust yg krik2 siang td trus whatsapp mintk detail nk buat pembayaran..aku xprasan lagi time ni…aku buat mcm biasa…tpi mmg betul dalam 1mlm tu mmg semua nk buat payment..mmg minggu tu 2x aku restock..
.
.
Smpai satu hari bru aku ad terbace dekat wall,ad orang post, “ISTERI PEMBAWA REZEKI SUAMI”
Lepas aku bce bru aku hadam ape yg jadi selama ni..”Abg hati tisu…rase sebak plaq” ???
.
.
Ko x cye ko try la buat..ko try xgado dgn bini,ko try cuba ye kn je ape bini ko nak asalkn ape yg die nk tu ko rase masih waras la di fikiran ko..hahahaha
.
.
Ok dah aku nk kelua..dan dan la bini lapo nk mkn nsik goreng ayam…k bye…??

Percayalah, setiap sen yang kita belanjakan kepada isteri adalah SEDEKAH. Semakin banyak suami bersedekah dengan isteri, semakin murah rezeki suami.